Poradna byla uzavřena. Není možné pokládat ani odpovídat na dotazy.


Artritis

autor: ludmila.duricka 04.05.2010 10:05

Co je to Artritis uratica?

Odpovědi na otázku

  • komarkova.olga 27.12.2010 18:31
    dna
  • janulik 23.12.2010 23:21
    je onemocnění kloubů způsobené poruchou metabolismu purinů. Ta vede k hromadění konečného produktu jejich degradace – kyseliny močové
  • Atog 23.12.2010 11:10
    Dna.
  • jajda69 23.12.2010 10:59
    dříve se říkalo DNA- upravte jídelníček, držte dietu a chce to i klid a teplo
  • novina 21.12.2010 12:35
    Dna - pokud se nebude léčit - je to hodně špatný, pacient by mohl klidně přijít o nohu...působí to kyselina močová která se usazuje v krvi ..chce to držet dietu, vynechat tučná masa ...
  • jkrej 20.12.2010 21:37
    Artritis uratica - dna, pakostnice, brát léky je nutnost a držet dietu.
  • kianid1357 19.12.2010 12:52
    Vyznačuje se zvýšeným množstvím kyseliny močové v těle, resp. přítomností krystalů solí této kyseliny (urátů) v kloubních chrupavkách, v okolí kloubů, ve šlachách, a dokonce i v ušních boltcích. Dále se zde hromadí nukleové kyseliny, které dovede lidské télo metabolizovat jen v omezené míře. Tyto krystaly mohou způsobovat jak mechanické obtíže, tak i působit na bílé krvinky a tím zapříčinit vznik zánětu. Ten se potom projevuje jako tzv. dnavý záchvat.
  • xzdev100 15.12.2010 15:58
    Jedná se o DNU, bohužel můsíte dodržovat dietu spolu v kombinaci s předepsanými léky.
  • macina.vitkova 07.12.2010 16:03
    Dna - je metabolické onemocnění. Příčinou je zvýšené množství kyseliny močové v krvi, která se pak při déletrvajícím zvýšení ukládá do kloubů či jejich okolí ve formě krystalů.
  • sindu 05.12.2010 11:44
    Je třeba dodržovat přísnou dietu
  • sindu 04.12.2010 08:23
    Dna- bolestivé a nepříjemné onemoc. pohybového aparátu.

Adresář

Diskutujte na téma Revma, artróza, artritida

Píšeme jinde
  • Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

  • Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.



Zdravě.cz na Facebooku