Poradna byla uzavřena. Není možné pokládat ani odpovídat na dotazy.


M17.0 primární gonartroza oboustraná

autor: bkvesely 18.05.2012 08:52

bolesti kloubů a otoky na obou rukách. Hlavně prsty a ramena. Nikdy jsem touto nemocí netrpěl, přišlo to jako blesk z čistého nebe. lékař mě předepsal Surgam a Mydocalm 2x denně po 1 tabletě u obou léku. Léky beru 10 dní a výsledek žádný. Má někdo úspěšné skušenosti s léčením této nemoci? Děkuji

Odpovědi na otázku

  • bkvesely 05.06.2012 18:22
    Děkuji za odpověď. Je to opravdu gonartroza? Nemůže to být od krční páteře? Po využívání mydocalmu a surgamu, mě na ortopedické ambulanci mě p. doktor naordinovl aescin a aulin. I tyto léky jsem už využíval a nic se neděje, prsty bolí a ruce jsou oteklé. Tento stav již trvá měsíc / před tím jsem nikdy tyto problémy neměl/, Teď mě p. doktor na ortopedické ambulanci Chirurgické kliniky naoordinoval rtg C a T a L páteře a NMR vyšetření. Diagnoza. M5456, Veselý
  • Jitka Veletová, studentka medicíny 23.05.2012 18:53
    Gonartróza je degenegenerativní onemocnění kolenních kloubů. Léčba je dlouhodobá a zahrnuje jak léčbu farmakologickou, tak režimovou - vhodné pohybové aktivity - chůze, plavání, jízda na kole. Z léků se užívají analgetika - antirevmatika (např. Surgam) a dále léky s pomalejším účinkem, které zpomalují degeneraci kloubní chrupavky. K nim patří např. chondroitinsulfát, glukosaminsulfát...Pokročilá stadia onemocnění se pak řeší umělou kloubní náhradou.

Adresář

Diskutujte na téma Revma, artróza, artritida

Píšeme jinde
  • Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

  • Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.



Zdravě.cz na Facebooku