Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

M17.0 primární gonartroza oboustraná

bolesti kloubů a otoky na obou rukách. Hlavně prsty a ramena. Nikdy jsem touto nemocí netrpěl, přišlo to jako blesk z čistého nebe. lékař mě předepsal Surgam a Mydocalm 2x denně po 1 tabletě u obou léku. Léky beru 10 dní a výsledek žádný. Má někdo úspěšné skušenosti s léčením této nemoci? Děkuji

Odpovědi na otázku

Děkuji za odpověď. Je to opravdu gonartroza? Nemůže to být od krční páteře? Po využívání mydocalmu a surgamu, mě na ortopedické ambulanci mě p. doktor naordinovl aescin a aulin. I tyto léky jsem už využíval a nic se neděje, prsty bolí a ruce jsou oteklé. Tento stav již trvá měsíc / před tím jsem nikdy tyto problémy neměl/, Teď mě p. doktor na ortopedické ambulanci Chirurgické kliniky naoordinoval rtg C a T a L páteře a NMR vyšetření. Diagnoza. M5456, Veselý
Gonartróza je degenegenerativní onemocnění kolenních kloubů. Léčba je dlouhodobá a zahrnuje jak léčbu farmakologickou, tak režimovou - vhodné pohybové aktivity - chůze, plavání, jízda na kole. Z léků se užívají analgetika - antirevmatika (např. Surgam) a dále léky s pomalejším účinkem, které zpomalují degeneraci kloubní chrupavky. K nim patří např. chondroitinsulfát, glukosaminsulfát...Pokročilá stadia onemocnění se pak řeší umělou kloubní náhradou.